Bir önceki makalemizde DPM 2010 ‘da Disk ve Agent kurulumunu anlatmıştık.Şimdi ise alınan backup’un geri dönülmesini yapacağız.
Bu işlem için Recovery menüsünden hangi databaseden ve hangi tarihten yedek geri dönülecek ise ilgili kısım seçilir ve geri dönmek istediğimiz datayı sağ tuş Recovery seçilir ve backup recovery işlemini başlatmış oluruz.
Yedeği nereye döneceğimizi soruyor bize Sql datasını istersek direk olarak var olan SQL üzerine yazabiliriz yada 2.bir Database olarak ekliyebiliriz veya network üzerinden bir klasöre çıkarabiliriz.Biz burada Copy to Network’ü seçerek NEXT diyoruz.
Burada data yedeğini nereye çıkaracağımızı soruyor.İlgili yeri seçip NEXT diyerek bir sonraki aşamaya geçiyoruz.
Yedek dosyasının hakları ile ilgili kısmı default olarak geçiyorum.Next diyerek bir sonraki aşamaya geçiyoruz.
Bize recovery edilecek dosya ile ilgili özet bilgi göstermektedir.Recovery diyerek yedekten dönme işlemini başlatmış oluyoruz.
Recovery işlemini başlatmış olduk datanın boyutuna göre bize bekletmektedir.
Recoveryden dönme işlemi bittiğinde aşağıdaki gibi bir ekran karşımıza gelir ve işlemin başarı ile bittiğini göstermektedir.
Data recovery işlemi yapıldığını DPM 2010 panel üzerinde ise Monitoring menüsü üzerinden Jobs sekmesinden görebilmekteyiz.Böylece DPM 2010 üzerinden güvenli bir şekilde data recovery işlemini başarı ile tamamlamış oluyoruz.
Bir sonraki makalede görüşmek üzere …..